15 min read
ianuarie 14, 2021

Consilierii care l-au suspendat din funcție pe cumătrul lui Dodon, citați la CNA

Consilierii raionali din Dubăsari, care au votat pentru suspendarea lui Grigore Filipov din funcția de președinte de raion pe o perioadă de 60 de zile, sunt citați la Centrul Național Anticorupție (CNA).

Despre aceasta anunță deputatul Platformei DA, Stela Macari, pe pagina sa de Facebook, publicând și o dovadă foto, cu o citație a unui consilier, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

În acest context, parlamentarul remarcă faptul că în instituțiile statului au mai rămas oameni ai regimului Dodon-Chicu, care aplică tactici de intimidare, constrângere și influențare a persoanelor incomode.

„Dacă cineva a crezut că regimul va pleca odată cu Dodon sau Chicu, atunci s-a înșelat amarnic. Atâta timp cât Instituţiile Statului sunt conduse de oamenii lor, tacticile de intimidare, constrângere și influențare a persoanelor incomode au rămas în continuare la toate nivelurile, ba chiar s-au amplificat.

Zilele acestea, consilierii raionali din Dubăsari, care au îndrăznit să-l suspende din funcție pe Președintele Grigore Filipov, un apropiat al fostului nePreședinte Igor Dodon, au fost citați să se prezinte la CNA”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Stela Macari ține să aducă aminte despre cum Filipov corupea alegătorii din regiunea transnistreană, însă consilierii raionului Dubăsari au luat atitudine față de aceste ilegalități, suspendându-l din funcție.

„Cu toții ne amintim despre filmulețele in care Filipov corupea alegătorii din regiunea transnistreană. Iar după ce munca i-a fost răsplătită, făcându-l președintele raionului, s-a transformat într-un fel de "boieraș" la el acasă.

Din fericire, mai sunt oameni care nu pleacă capul doar să nu fie tăiat de sabie, așa cum putem spune despre consilieri raionului Dubăsari. Aceștia au înțeles că trebuie să-și facă dreptate singuri, luând atitudine față de acțiunile nocive ale președintelui raionului. Din păcate, această încercare s-a soldat cu intimidarea aleșilor locali, fiind târâți imediat prin instanțele de drept. Mă miră cum de regimul controlat nu a făcut-o public, așa, ca să le fie de învățătură și altora”, adaugă Macari.

În același timp, deputatul accentuează anumite întrebări apărute în acest caz, cum ar fi: de ce anume la CNA au fost citați consilierii, de ce atât de operativ, (dat fiind faptul că Filipov a fost suspendat pe 16 decembrie 2020), ce încălcări ar fi comis consilierii în procesul de votare a deciziei de suspendare a lui Filipov și de ce, după mai multe încălcări ai acestui președinte de raion, Instituţiile Statului nu au luat atitudine față de el, ci au reacționat atât de promt față de consilierii ce vor dreptate?

Este de precizat faptul că, la conducerea CNA se află Ruslan Flocea, fost șef al Aparatului ex-președintelui Igor Dodon.

Stela Macari susține că, deși periodic amintește CNA despre denunțurile depuse pe Filipov și care „bat pasul pe loc”, acum deputatul va monitoriza îndeaproape și acest caz. „Voi efectua demersurile necesare, pentru a nu permite intimidarea aleșilor locali de către structurile de forță.

Nu totul se vinde și se cumpără în această țară!”, a conchis Macari.

Amintim că preşedintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție. La 16 decembrie 2020, la ședința Consiliului Raional Dubăsari a fost votată decizia cu privire la suspendarea acestuia din funcția de președinte de raion pe o perioadă de 60 de zile. Potrivit consilierilor raionali va fi formată o comisie de anchetă „pentru abuzurile și fărădelegile făcute de Filipov.”